Boganmeldelser

Her vil der løbende bringes anmeldelser af bøger om smerte og smertebehandling.

 
The phenomenon of pain The Phenomenon of Pain

”End ikke opfindelsen af en mirakelpille, der kunne blokere for al nociceptive afferenter ville kunne løse alle smertens udfordringer” - citat fra bogens konklusion.

Praktisk klinisk smertebehandling Praktisk klinisk smertebehandling

Bogen er 5. udgave af en klassiker. Første udgave af ”den lille røde smertebog” kom i juli 1988, af overlæge Jørgen Eriksen. Formålet var at være med til ” en forbedre indsats over for patienter med smerter”. Bogen har altid været baseret på et samarbejde mellem tværfaglige smertecentre, henholdsvis Herlev Hospital og Rigshospital. Det er ikke en omfattende lærebog, men en håndbog til diagnostik og behandling af forskellige kroniske smertetilstande.

UnderstandingPain-Cevero-140 Understanding Pain

"Videnskabens forståelse for de neurale mekanismer bag vævsskade har været og er fortsat enorme. Desværre beskæftiger de fleste eksperimentelle studier sig med nociception. Hvordan disse mekanismer og processer skaber oplevelsen af menneskets smerte er stadig ukendt…"

 
Smerter, baggrund, evidens og behandling Smerter – baggrund, evidens og behandling

Bogen er anden redigerede udgave af »Smerter - en lærebog«, der udkom i 2003. Bogens undertitel er ændret, da den i lige så høj grad kan anvendes som opslagsbog og vidensressource for sundhedsprofessionelle som »en lærebog« for studerende.

Unknown-1 The Patient’s Brain

Vil man vide noget om placebo-effekten i relation til smerte så er professor Benedetti umulig at komme uden om. Han er forfatter til bogen ’The Patient’s Brain’ og den skuffer ikke.

Unknown The Empowered Pain Patient

"En kliniker er derfor ekspert på viden om medicin og en patient ekspert på sit liv. Ethvert klinisk møde kan derfor ses som en konference mellem to eksperter…."

 
Listening to pain Listening to Pain - A Clinician's Guide

’Anyone complaining of pain is suffering from something:
It’s our job to figure out what they're suffering from.
The best way to begin assessing a patient's pain is to ask him or her about it and listen ...' (s. 20)

a nation in pain A Nation in Pain

”…de fleste læger ved næsten ingenting om det [smerter], og
endnu mindre om hvordan man behandler det. Læger har kun få timers smerteuddannelse gennem hele deres uddannelse. Selv dyrlæger har mere!” -­‐ citat fra introduktionen.